האוכל הישראלי מלא בצבעים, ריחות, וטעמים שונים ומגוונים. העושר הקולינרי הזה, שכולנו נהנים ממנו כל כך, הוא במידה רבה תוצאה של שימוש בהרבה מאוד סוגי תבלינים. כדי לדעת לאילו תבלינים אתם זקוקים במטבח או בחנות שלכם, כדאי קודם על לשאול את עצמכם – מה היא המטרה ומי הוא קהל היעד. במאמר הבא נפרט בפניכם מה הן הדרכים הטובות ביותר לבחור תבליני איכות, ואיך לעשות את זה נכון. בהצלחה!
למה חשוב להחזיק תבלינים איכותיים במטבח?
כל חובב אוכל יודע שמטבח אשר מצויד בתבלינים איכותיים הוא אחד הדברים החשובים ביותר בכל מקום, בין אם משנה אם מדובר בבית או מסעדה. יש לכך הרבה סיבות.
קודם כל, תבלינים טובים הם פשוט טעימים יותר מתבלינים באיכות ירודה. הם מעניקים ארומה עשירה וחזקה יותר, אשר מורגשת בקלות רבה. שנית, תבלינים איכותיים הם הרבה יותר בריאים. הם אינם מכילים תוספי טעם וריח, ויכולים לתמוך בגוף. יש סוגי תבלינים שידועים בסגולות רפואיות: לדוגמה, ג’ינג’ר וכורכום יכולים לעזור להצטננות, ואילו אניס יכול להפיג כאבי בטן. כן, אלו תרופות סבתא, אבל הן מוכיחות את עצמן כבר שנים רבות.
כמה זמן ניתן להשתמש בתבלינים?
אספקט אחרון שבגללו יש להעדיף תבליני איכות הוא תוקף השימוש. תבלינים טובים ואיכותיים יחזיקו לאורך זמן רב יותר מאשר תבלינים שאינם איכותיים. התוקף הספציפי תלוי בסוג התבלין ובצורה בה הוא מאוחסן. כאן המקום לציין שכשאתם מזמינים תבלינים בסיטונאות מזון, כדאי לוודא מה הוא תאריך התפוגה שלהם.
תבלינים ברכישה סיטונאית – האם זה כדאי?
רכישה סיטונאית של תבלינים היא כדאית בהחלט. תבלינים בסיטונאות יכולים לחסוך הרבה מאוד כסף ביחס לתבלינים שמגיעים באריזות זעירות. בנוסף, אם אתם עובדים עם ספק סיטונאי עליו אתם סומכים במאה אחוז, תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את המוצר הטוב ביותר פעם אחר פעם – וזה דבר שאין לו תחליף. אנחנו בא.ג.מ סחר במזון נשמח לעמוד לשירותכם ולספק לכם את התבלינים הטובים ביותר.
סוגי תבלינים לבישול
יש הרבה סוגי תבלינים שבאופן מסורתי מתאימים לבישול, ולא לשימוש “יבש”. דוגמאות לתבלינים כאלה הן ג’ינג’ר, כורכום, פפריקה ועוד. אם אתם מנהלים מלאי של חנות או מטבח, חשוב להחזיק תבלינים כאלה בהישג יד. אם אתם רוצים ליצור תחושה של עושר בקרב הלקוחות שלכם, ניתן להחזיק כמה סוגים של אותו תבלין. לדוגמה, פפריקה מתוקה היא דבר בסיסי. אך אם תוסיפו אליה גם אפשרות של פפריקה מעושנת, תוכלו ליצור תחושה חיובית של מגוון.
סוגי תבלינים לסלטים
יש הרבה מאוד סוגי תבלינים אשר יכולים להתאים לסלטים שונים. אנחנו אמנם רגילים לתבל את הסלט הישראלי הפשוט אך ורק במלח ופלפל, אך האמת היא שיש עוד הרבה אפשרויות שכנראה לא חשבתם עליהן. האפשרויות האלו יכולות להיות סומק, אורגנו, הל ועוד הרבה דברים נוספים. אם אתם צריכים רעיונות לתבלינים ייחודיים לסלט – תוכלו פשוט להציץ בקטלוג שלנו.
טיפים לשימוש בתבלינים
לסיום, כתבנו לכם כמה טיפים חשובים לשימוש בתבלינים בבישול, שיהפכו אתכם למומחים אמיתיים:
- טיפ ראשון: אם יש לכם התלבטות בנוגע לכמה לשים מתבלין מסויים, עדיף ללכת על הכמות הקטנה ומקסימום להוסיף. זכרו שקשה יותר להוציא את התבלין מהאוכל במקום להכניס אותו.
- טיפ שני: השתמשו בסוגי תבלינים ממדינות שונות כדי לגוון את המטבח שלכם.
- טיפ שלישי: בשלו בכיף ובהנאה.
א.ג.מ סחר במזון – תבליני איכות בסיטונאות
אנחנו בא.ג.מ סחר במזון שמחים לספק לכם את כל סוגי התבלינים הנפוצים במטבח הישראלי. אנחנו מתחייבים לאיכות הגבוהה ביותר, במחיר הטוב ביותר, בצירוף שירות מצוין. לפרטים נוספים – צרו איתנו קשר עוד היום או בצעו הזמנה דרך האתר.
שאלות ותשובות
לשמירה על טריות ואיכות התבלינים, עדיף לאחסן אותם בכלי סגורים ואטומים, במקום קריר ויבש שאינו חשוף לאור ישיר. מומלץ להימנע מהפקת התבלינים ביד רטובה או לשים אותם קרוב למקורות חום כמו כיריים או תנור.
שימוש בתבלינים טבעיים ואיכותיים מביא ליצירת טעמים עשירים ומורכבים במאכלים, תוך שיפור הערך התזונתי שלהם. בנוסף, תבלינים איכותיים עשויים לכלול רכיבים פעילים בריאותיים ולתמוך בבריאות הכללית, כמו נגד חמצון, נגד דלקת ותמיכה במערכת.
ישנם מספר תערובות תבלינים שוות ניסוי, כמו גראמ מסלה (תערובת הודית), ראש אל-חנות (תערובת מזרח תיכונית), הריסה (תערובת צפון אפריקאית), וכן תערובות כמו קג’ון או פיקולינג ביתיות. השימוש בתערובות אלו יכול לשדרג את הטעמים במאכלים שונים ולהוסיף עומק ועשירות.