טחינות בסיטונאות
עמוד הבית » טחינות בסיטונאות » עמוד 2
עמוד הבית » טחינות בסיטונאות » עמוד 2
טחינה איכותית וטעימה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הים תיכוני. הטחינה מורכבת מגרעיני שומשום טחונים וקלויים. ניתן לרכוש טחינות בסיטונאות בכלי קיבול גדולים המגיעים למשקל של 17 קילוגרם, או טחינה באריזה ביתית של קילו או חמש מאות גרם. את הטחינה ניתן לצרוך גם בצורה גולמית וגם לערבב אותה עם מים לשם השגת מרקם דליל יותר. ניתן לרכוש טחינה משומשום מלא העשוי מגרעיני שומשום עם קליפתם, או טחינה מסוג רגיל העשויה מגרעיני שומשום מקולפים. הטחינה נחשבת למזון בריא מאוד מכיוון שהיא עשירה בשומן בלתי רווי, חלבון, סידן ומינרלים נוספים. במאמר זה נפרט אודות היתרונות הגלומים בהוספת טחינה לתפריט היומי לשם השגת תזונה מאוזנת ובריאה.
בעלי עסקים יעדיפו מן הסתם לרכוש טחינות בסיטונאות בגלל המחיר הזול והמשתלם. אולם, גם הצרכן הפרטי יוכל להפיג תועלת מרכישת טחינה בקנה מידה גדול יותר. רכישת טחינה בכלי קיבול גדול חוסכת את ההליכה החוזרת לסופר מרקט. בנוסף, הטחינה היא מוצר עמיד בעל חיי מדף ארוכים שלא נוטה להתקלקל. כאשר היא מאוכסנת בצורה נכונה, ניתן לצרוך טחינה בצורה מבוקרת גם חודשים רבים לאחר תאריך הקניה. צריכה יומית וקבועה של טחינה מסייעת לחיזוק מערכת העצבים, מחזקת את העצמות, עשויה להפחית את הסיכון למחלות כגון סוכרת, משפרת את תהליכי העיכול ועוד ועוד.
כף אחת של טחינה עשויה לספק חלק ניכר מהרכיבים התזונתיים הנדרשים לשם תזונה יומית מאוזנת. להלן נתייחס לכמה מהמרכיבים הקיימים בטחינה ונעמוד על יתרונותיהם:
ניתן לצרוך טחינות בסיטונאות בצורה גולמית וגם להוסיף להן מים לשם קבלת מרקם דליל יותר. טחינה גולמית היא טחינה בצורתה המקורית, הסמיכה והשמנונית. בצורתה הגולמית הטחינה מהווה תרכובת שלמה של מוצקי השומשום הקיימים בשן השומשום. כאשר מדללים טחינה עם מים לשם הכנת סלט טחינה או רוטב טחינה, מפרידים למעשה את מוצקי השומשום זה מזה. כך נוצרת תרכובת של שמן שומשום ומוצקי שומשום הנמסים במים.
בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?