שמן זית בסיטונאות
עמוד הבית » שמנים בסיטונאות » שמן זית בסיטונאות
עמוד הבית » שמנים בסיטונאות » שמן זית בסיטונאות
לא צריך להיות טבח גדול כדי לדעת ששמן זית הוא אחת מאבני היסוד במטבח הישראלי – ולכן כל מסעדה, סופר או מכולת צריכים להצטייד בכמויות גדולות ממנו. רכישת שמן זית בסיטונאות היא דבר הכרחי, אך למרות זאת קיים חשש מסויים לעשות זאת – בין היתר, כי מדובר בהוצאה גדולה ומשמעותית. במאמר הבא אנחנו הולכים להסביר לכם איך לבחור שמן זית איכותי, להצטייד בכמות הנכונה, לאחסן אותו בצורה אופטימלית וגם לשמור על הכיס.
לשמן הזית יש מקום של כבוד כמעט בכל מתכון במטבח הים תיכוני בכלל, והישראלי בפרט. משתמשים בו בטיגון, אפייה, בישול, רטבים, סלטים ואפילו בצורתו הגולמית (מי מאיתנו לא אוהב צלוחית קטנה של שמן וחומץ בלסמי לצד המנה הראשונה?)
בעבר היה נהוג לחשוב שטיגון בשמן זית הוא לא בריא, אך כיום האמונה הזו הופרכה וכמעט שאין מנה ששמן זית לא יכול לשדרג. כתוצאה מהשימוש התכוף, שמן זית בסיטונאות (ושמנים בסיטונאות בכלל) יכול לחסוך עד מאות שקלים בשנה בתקציב של כל מסעדה.
בישראל יש מגוון מותגים קטנים וגדולים אשר מייצרים שמן זית נהדר, נוסף על מותגים מארצות ים תיכוניות אחרות כמו איטליה, ספרד ויוון. המותגים הנפוצים ביותר בשימוש פרטי הם עץ הזית, יד מרדכי, שמן זית אליעד, זיתא ועוד.
אלא שבמקרה של שמן זית בסיטונאות, ישנם פרמטרים אחרים לבחירה. אנחנו באג”מ סחר במזון ממליצים מאוד על שמן זית סבא חביב, מותג ותיק אשר נמצא בסביבה כבר שנים רבות ומעניק איכות גבוהה מאוד בשילוב עם מחיר מצויין.
שמן הזית של סבא חביב מיוצר במסגרת עסק משפחתי מהגליל העליון, אשר החל את דרכו לפני יותר ממאה שנה. כיום, סבא חביב מייצרים גם טחינה וזיתים כבושים, אבל אין ספר ששמן זית בסיטונאות היה ונשאר מוצר הדגל. שמן הזית מיוצר בכבישה קרה, והחברה מציעה מספר סוגי שמן העשויים מזנים שונים של זיתים.
כפי שכבר כתבנו, גם מבחינת שמן זית מחיר סיטונאי הדבר המשתלם ביותר הוא לקנות כמות שתספיק לכם לאורך זמן. המחירים לרוב נעים סביב 35 ש”ח לליטר – כמובן שהמחיר הסופי תלוי בכמות, בסוג השמן, מועדי קנייה ואספקה ופרמטרים נוספים.
זיהוי של שמן זית בסיטונאות ובאיכות גבוהה נשמע כמו דבר מסובך, אך למעשה כל אחד יכול לעשות זאת בהינתן הכלים הנכונים. הנה כמה דברים אשר חשוב לשים לב אליהם:
כשמדובר בסיטונאות מזון, אחסנה היא אחד הדברים החשובים ביותר. את שמן הזית הסיטונאי יש לאחסן בצורה נאותה, על מנת להאריך את חיי המדף שלו. הקפידו להניח את הבקבוקים במקום יבש, לא חם מאוד, שאינו חשוף לשמש. הבקבוקים צריכים להיות סגורים כהלכה ויחסית מלאים (אל תפתחו בקבוק חדש לפני שסיימתם את הקודם).
אנחנו באג”מ מקפידים על שירות ברמה גבוהה, זמני אספקה מהירים, ומעל לכל – מוצרים איכותיים ללא פשרות. צרו איתנו קשר עכשיו לקבלת הצעת מחיר משתלמת.
בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?